Obiectivul 3 al proiectului este de a evalua și de a dezvolta modele si practici inovatoare și mai bine adaptate pentru locațiile în care practicile agroforestiere nu sunt aplicate sau sunt în declin. Scopul general este de a cuantifica oportunitățile de absorbție la nivel de peisaj.

O trăsătură distinctivă a practicilor și a sistemelor agroforestiere este că există o gamă largă de posibile aranjamente de arbori, plante (culturi) și animale, care nu pot fi pur și simplu abordate prin experimente în limitele unui proiect de patru ani. Prin urmare, adaptarea și evaluarea implicațiilor pe termen lung ale practicilor agro-forestiere sunt adesea realizate cel mai eficient prin utilizarea de instrumente de modelare. Pachetul de lucru 7 va evalua posibilele intervenții agroforestiere la o scară de peisaj în cadrul zonelor de studiu.

 

The deliverables of the landscape-scale evaluation include:

  • A synthesis report on European agroforestry performance in terms of biodiversity, ecosystem services and profitability (report now available)
  • A spatial characterisation of some sample landscapes (report now available).
  • A report on ecosystem services and profitability of selected agroforestry practices (report now available).
  • A report on profitability and provision of biodiversity and ecosystem services through agroforestry systems at a landscape scale (report now available)
  • A report comprising papers (and maps where appropriate) illustrating the consequences of the wider uptake of agroforestry by farmers in terms of profitability and ecosystem services (report now available)